De eerste druiven uit onze educatietuin zijn geoogst en verwerkt

Als eerste was de Solaris aan de beurt. Er was al redelijk wat vraatschade maar er kon toch nog 20 liter wijn worden gemaakt. De eerste indruk van de wijn is goed, voldoende suiker voor een goed alcohol percentage.
Twee weken later was de Souvignier Gris aan de beurt. Eigenlijk wat te vroeg, maar ook hier werden we door de natuur gedwongen tot oogsten over te gaan. De druiven werden ter plaatse op "de Plack" gekneust en geperst. de eerst persing leverde 25 liter bijna kleurloos sap op. Omdat we wat vroeg waren met oogsten waren de druiven nog erg vast, een tweede persing van de overgebleven schillen leverde een aantal liters licht rood sap op. Samen zullen deze twee persingen een rosé wijn opleveren.
De VB-91-26-92 (rood) Was eveneens te vroeg, maar inmiddels is er van één badge met wat ingrepen een stevige rode wijn gemaakt die zeer goed drinkbaar is en een alcohol percentage van 15% heeft.
De wijn die ondergetekende gemaakt heeft zijn inmiddels drinkklaar en gebotteld. De reacties van "proevers"zijn zeer positief.